Animace načítání

Stránka se připravuje...


Na co čekáte? Nečekejte už ani minutu.
Získejte přístup na tento text ještě dnes. Kontaktujte nás a my Vám obratem uděláme nabídku pro Vás přímo na míru.

XXXXXXXXX SMĚRNICE XXXXXX 2013/63/XX

xx xxx 17. xxxxxxxx 2013,

kterou se xxxx xxxxxxx X x XX xxxxxxxx Xxxx 2002/56/XX, xxxxx xxx x minimální xxxxxxxxx xx xxxxx xxxxxxx x partie xxxxx xxxxxxx

(Xxxx x xxxxxxxx xxx XXX)

XXXXXXXX XXXXXX,

x ohledem na Xxxxxxx x xxxxxxxxx Xxxxxxxx xxxx,

x xxxxxxx xx směrnici Xxxx 2002/56/XX xx xxx 13. června 2002 x xxxxxxx sadby xxxxxxx xx trh (1), x xxxxxxx na xxxxxx 24 uvedené xxxxxxxx,

xxxxxxxx x těmto xxxxxxx:

(1)

Xx xxxxxxx xxxxxxxx 2002/56/XX xxxx xxxxxxxx xxxx xxxxxx pěstování xxxxxxx x zlepšeny xxxxxxxxxxxx xxxxxxxxx xxx xxxxxx xxxxxxxxxx xxxxxxxxx x xxxxxxxxxxx postupy, xxxxx se xxxxxxxxx x boji xxxxx xxxxxx xxxxxxxxxx organismů.

(2)

Xxxxx xxxxxxxxx vývoj xxxxxxxx xxxxxxxxxx sadbu xxxxxxx, xxxxx splňuje xxxxxxxxx xxxxxxxxx, xxx xxxx xx, které stanoví xxxxxxx X x XX směrnice 2002/56/XX. Xxxxxxx xxxx xxxxxxx xxxxxxxx x xxxxxx xxxxxxxxx xxxxx a xxxxxxxx xx poznatky x xxxxxxxxxxxx xxxxxxxx, xxxxx xxxxxxxxx, xx xxxx xxxxxxxxx xxxxxxxxx xxxxxxxx.

(3)

Xx xxxxxxx výše xxxxxxxxx xxxxxxxxxxx xxx xxxxxxxx Xxxxxxxx hospodářské xxxxxx OSN (XXX XXX) xxxxxxxx se xxxxxxx xxxxx brambor xx xxx x xxxxxxxx její xxxxxxxx xxxxxxx upraven x xxxxxxx xx příslušný xxxxxxxxx x vědecký xxxxx (2).

(4)

Xxxxxxxx x xxxxxx xxxxxx by měly xxx xxxxxxx xxxxxxxxx xxxxxxxxx a xxxxxxxxx xxxxxxxxx v xxxxxxx X x XX xxxxxxxx 2002/56/ES xxxxxxxxxxxxx x x xxxxxxx XX xx xxxx xxx xxxxxxxx omezení xxxxxxxx xx kořenomorky xxxxxxxxxx, prašné xxxxxxxxxxxxx xxxxxxx x sadby xxxxxxx, která xx xxxxxxxx dehydrovaná x xxxxxxx.

(5)

Xx přijetí xxxxxxxx 2002/56/XX xx xxxxxxxx xxxxxxx poznatky xxxxxxx xxxxxxxxxxx xxxx xxxxxx xxxxxxxx x xxxxxx xxxxxxx xxxxxxxxxx organismů xx xxxxx brambor. Xxxxxx opatřením ke xxxxxxx fytosanitárního rizika, xxx představují xxxxxxxx xxxxxxxxx v xxxxxxxxx xxxxx, je xxxxxxx xxxxx generací. Xxxx xxxxxxx xx nutným xxxxxxxxx ke xxxxxxx xxxxxxxxx rizika x xxxxxxxxxx xxxxx xxxx xxxx xxxxxx xxxxxxxx, xxxxx xx je xxxxx nahradit. Xxxxxxxxx xxxxxxxxxxx xxxxx xxxxx xxxxxxxx xxx xxxxxxxxxx xxxxx brambor a xxxxxxxx xxxxx xxxxxxx xxxxxxx, xx xxxx xxxxxxxx xxxxxxxxx mezi xxxxxxxx rozmnožit dostatečný xxxxx xxxxx xxxxxxx xxx xxxxxxxx xxxxxxxxxxxxx xxxxx xxxxxxx x xxxxxxxx xxxxxx xxxxxxxxxxx xxxxx.

(6)

Xxxxxxxxx týkající se xxxxxxxxxx xxxxxxxxx Xxxxxxxxxxx xxxxxxxxxxxx (Xxxxxx.) Xxxx. xx měly být xxxxxxxxxx z přílohy X, xxxxx xxxx xxxxxx na sadbě xxxxxxx xx upraven xxxxxxxx Rady 69/464/XXX (3). Xxxxxxxxx xxxxxxxx xx xxxxxxxxxx xxxxxxxxx Xxxxxxxxxxxxxxx xxxxxxxxxxx (Xxxxxx. xx Xxxxx.) Xxxxx. x Xxxxx., jehož xxxxx xxx xxxxxxxx xxxxxx Xxxxxxxxxxx michiganensis subsp. xxxxxxxxxxx (Spieck. et Xxxxx.) Davis xx xx., xx měly xxx odstraněny x xxxxxxx X a XX, xxxxx jeho xxxxxx xx sadbě xxxxxxx xx upraven xxxxxxxx Xxxx 93/85/XXX (4). Xxxxxxxxx týkající xx xxxxxxxxxx xxxxxxxxx Xxxxxxxxxx xxxxxxxxxxxxx Xxxx., xxxxx xxxxx xxx xxxxxxxx xxxxxx Xxxxxxxxx xxxxxxxxxxxxx (Xxxxxxxxxxx) Xxxxxxx, by xxxx xxx xxxxxxxxxx x přílohy XX, xxxxx xxxx xxxxxx xx sadbě xxxxxxx xx xxxxxxx xxxxxxxx Xxxx 2007/33/XX (5). Xxxxxxxxx xxxxxxxx xx xxxxxxxxxx xxxxxxxxx Xxxxxxxxxxx solanacearum (Xxxxx) Xxxxx, jehož xxxxx byl xxxxxxxx xxxxxx Xxxxxxxxx xxxxxxxxxxxx (Xxxxx) Xxxxxxxx xx xx, by xxxx xxx odstraněny x xxxxxxx XX, xxxxx xxxx xxxxxx xx xxxxx xxxxxxx xx xxxxxxx směrnicí Rady 98/57/XX (6).

(7)

Xxxxxxx X x XX xxxxxxxx 2002/56/ES xx xxxxx xxxx xxx xxxxxxxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxx.

(8)

Xxxxxxxx xxxxxxxxx xxxxx xxxxxxxx xxxx x xxxxxxx xx stanoviskem Xxxxxxx xxxxxx xxx xxxxx x xxxxx x xxxxxxxxxxx, xxxxxxxxxxxx x lesnictví,

XXXXXXX TUTO XXXXXXXX:

Xxxxxx 1

Xxxxx xxxxxxxx 2002/56/XX

Xxxxxxx X a XX směrnice 2002/56/XX xx xxxx v xxxxxxx s xxxxxxxx xxxx směrnice.

Xxxxxx 2

Xxxxxxxxx

Xxxxxxx xxxxx xxxxxxx x zveřejní xxxxxx x správní xxxxxxxx xxxxxxxx xxx xxxxxxxx souladu x xxxxx směrnicí do 31. prosince 2015. Xxxxxxxxxx xxxxx Xxxxxx xxxxxx xxxxx.

Xxxxxxx tyto xxxxxxxx ode dne 1. ledna 2016.

Xxxx xxxxxxxx xxxxxxx členskými xxxxx musí xxxxxxxxx xxxxx xx xxxx xxxxxxxx xxxx xxxx xxx xxxxxx odkaz xxxxxx při jejich xxxxxxx xxxxxxxxx. Xxxxxx xxxxxx si xxxxxxx xxxxxxx xxxxx.

Xxxxxx 3

Xxxxx v xxxxxxxx

Xxxx xxxxxxxx xxxxxxxx x xxxxxxxx xxxxxxxx xxxx xx vyhlášení x Úředním xxxxxxxx Xxxxxxxx xxxx.

Xxxxxx 4

Xxxxxx

Tato xxxxxxxx xx xxxxxx xxxxxxxx xxxxxx.

X Xxxxxxx xxx 17. prosince 2013.

Xx Xxxxxx

Xxxx Manuel XXXXXXX

xxxxxxxx


(1)  Úř. věst. L 193, 20.7.2002, s. 60.

(2)  Standard XXX OSN X-1 xxxxxxxx se xxxxxxx xxxxx xxxxxxx xx xxx x xxxxxxxx xxxx xxxxxxxx xxxxxxx, xxxxxx 2011, Xxx Xxxx.

(3)&xxxx;&xxxx;Xxxxxxxx Rady 69/464/XXX xx xxx 8. xxxxxxxx 1969 o xxxxxxx xxxxx xxxxxxxx xxxxxxxx (Xx. xxxx. X 323, 24.12.1969, x. 1).

(4)&xxxx;&xxxx;Xxxxxxxx Xxxx 93/85/XXX xx xxx 4. xxxxx 1993 o xxxxxxx xxxxx bakteriální xxxxxxxxxxxxxx bramboru (Xx. xxxx. X 259, 18.10.1993, s. 1).

(5)  Směrnice Xxxx 2007/33/ES xx dne 11. xxxxxx 2007 x xxxxxxx xxxxx xxxxxxxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxxxxxxx x x zrušení směrnice 69/465/XXX (Xx. xxxx. X 156, 16.6.2007, x. 12).

(6)  Směrnice Xxxx 98/57/XX xx xxx 20. xxxxxxxx 1998 x xxxxxxx xxxxx Xxxxxxxxx xxxxxxxxxxxx (Smith) Yabuuchi xx xx. (Úř. xxxx. X 235, 21.8.1998, x. 1).


XXXXXXX

Xxxxxxx X x XX směrnice 2002/56/XX xx xxxx takto:

1)

Příloha X se xxxx xxxxx:

x)

Xxxx 1 x 2 xx nahrazují xxxxx:

„1.

Xxxxxxxx xxxxx brambor xxxxxxxx těmto minimálním xxxxxxxxxx:

x)

xxx úřední kontrole xxxxxxxxxxx rostlin nepřekračuje xxxxx xxxxxxx xxxxxxxxxx xxxxxxxx 1,0 %;

x)

podíl pěstovaných xxxxxxx xxxxxxxxxxxxxxxx xxxxxx x xxxxx xxxxxxx xxxxxx xxxxx nepřekračuje xxxxxxxxx 0,1 % x x xxxxxxx xxxxxxxxx xxxxxxxxxxxx dohromady 0,25 %;

x)

x xxxxxxx xxxxxxxxx xxxxxxxxxxxx xxxxx rostlin x xxxxxxxx xxxxxx xxxxxx 4,0 %;

x)

xxx xxxxxx xxxxxxxx xxxxxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxxxxxxx xxxxx xxxxxxx x xxxxxxxx xxxxxxxxxxxxxx a xxxxx rostlin s xxxxxxxx virové svinutky xxxxxxxxx 0,8 %.

2.

Xxxxxxxxxxxxx xxxxx xxxxxxx xxxxxxxx xxxxx xxxxxxxxxx xxxxxxxxxx:

a)

xxx xxxxxx xxxxxxxx xxxxxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxxxxxxx xxxxx rostlin xxxxxxxxxx xxxxxxxx 4,0 %;

b)

xxxxx xxxxxxx xxxxxxxxxxxxxxxx xxxxxx x xxxxx xxxxxxx xxxxxx xxxxx xxxxxxxxxxxx xxxxxxxxx 0,5 % x x xxxxxxx xxxxxxxxx xxxxxxxxxxxx xxxxxxxxx 0,5 %;

c)

x xxxxxxx xxxxxxxxx nepřekračuje xxxxx rostlin x xxxxxxxx xxxxxx nákazy 10,0 %;

x)

xxx úřední xxxxxxxx xxxxxxxxxxx xxxxxxx nepřekračuje xxxxx xxxxxxx x xxxxxxxx xxxxxxxxxxxxxx x xxxxx rostlin s xxxxxxxx virové xxxxxxxx xxxxxxxxx 6,0 %.“

x)

Bod 3 xx xxxxxxx.

x)

Xxx 4 xx xxxxxxxxx xxxxx:

„4.

Tolerance xxxxxxx x bodě 1 xxxx. c) x d) x xxxx 2 xxxx. x) x x) xx xxxxxxxx pouze xx xxxxxx nákazy xxxxxxxx xxxx rozšířenými x Xxxxxx.“

x)

Body 5 x 6 xx xxxxxxx.

x)

Xxxxxxxx se xxxx xxx, který xxx:

„7.

Generace xxxxxxxx sadby xxxxxxx xxxx xxxxxxxxx čtyři x xxxxxxxxxxxxx generací xxxxx předcházející základní xxxxx xx xxxx x xxxxxxxx xxxxx xxxxxxx xx xxxxxxxxx xxxx.

Xxxxxxxx xxxxxxxxxxxxx sadby xxxxxxx jsou maximálně xxx.

Xxxx-xx xxxxxxxx xxxxxxx xx úřední xxxxxxx, xx se xx xx, xx brambory xxxxxx x poslední xxxxxxxx, která xx xxx xxxxxxxxxx xxxxxxxxx xxxxxxxx.“

2)

Xxxxxxx XX se xxxxxxxxx xxxxx:

„PŘÍLOHA XX

XXXXXXXXX XXXXXXXXX NA XXXXXX X PARTIÍ XXXXX XXXXXXX

Xxxxxxxxx pro následující xxxxxxxxx, vady a xxxxxx xxxxx xxxxxxx:

1.

xxxxxxxxxx xxxxxx x xxxxxxxx xxxxx: 1,0 % xxxxxxxxx xxx xxxxxxxx sadbu xxxxxxx x 2,0 % xxxxxxxxx pro certifikovanou xxxxx brambor;

2.

kombinace xxxxx x xxxxx xxxxxxx, xxxx-xx xxxxxxxxx xxxxx Xxxxxxxxxxx xxxxxxxxxxxx, Xxxxxxxxxxx xxxxxxxxxxxxx xxxxx. xxxxxxxxxxx xxxx Xxxxxxxxx xxxxxxxxxxxx: 0,5 % xxxxxxxxx, x xxxxx xxxxx hniloba xxxxxxxxxxx 0,2 % xxxxxxxxx;

3.

vnější xxxx, např. xxxxxxxxxxx xxxx xxxxxxxxx xxxxx: 3,0 % xxxxxxxxx;

4.

xxxxxx xxxxxxxxxxxx xxxxxxx napadající xxxxx xx xxxx xxx xxxxx xxxxxxx xxxxxx xxxxxxx: 5,0 % xxxxxxxxx;

5.

xxxxxxxxxxx xxxxxxxxxx xxxxxxxxxx xxxxx xx xxxx xxx 10,0 % xxxxxx xxxxxxx: 5,0 % hmotnosti;

6.

prašná xxxxxxxxxxxx xxxxxxxxxx hlízy xx xxxx xxx 10,0 % xxxxxx povrchu: 3,0 % xxxxxxxxx;

7.

xxxxxxx xxxxx x xxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxxxxxx xxxx dehydratace způsobené xxxxxxxxxxxx slupky: 1,0 % xxxxxxxxx.

Xxxxxxx xxxxxxxxx xxx xxxx 2 až 7: 6,0 % xxxxxxxxx xxx základní xxxxx xxxxxxx x 8,0 % xxxxxxxxx pro xxxxxxxxxxxxxx xxxxx xxxxxxx.“