Animace načítání

Stránka se připravuje...


Věstník ERÚ, částka 5/2016

Cenové rozhodnutí Energetického regulačního úřadu č. 2/2016

ze dne 1. června 2016,

kterým se mění cenové rozhodnutí Energetického regulačního úřadu

č. 6/2015 ze dne 25. listopadu 2015, o regulovaných cenách souvisejících

s dodávkou plynu ve znění cenového rozhodnutí Energetického regulačního

úřadu č. 1/2016 ze dne 29. února 2016

Zrušeno: 6/2016

Energetický regulační úřad podle §2c zákona č. 265/1991 Sb., o působnosti orgánů České republiky v oblasti cen, ve znění pozdějších předpisů, a §17 odst. 6 písm. d), odst. 12 zákona č. 458/2000 Sb., o podmínkách podnikání a o výkonu státní správy v energetických odvětvích a o změně některých zákonů (energetický zákon), ve znění pozdějších předpisů, vydává cenové rozhodnutí o regulovaných cenách souvisejících s dodávkou plynu:

Čl. I

Cenové rozhodnutí Energetického regulačního úřadu č. 6/2015 ze dne 25. listopadu 2015, o regulovaných cenách souvisejících s dodávkou plynu, ve znění cenového rozhodnutí Energetického regulačního úřadu č. 1/2016 ze dne 29. února 2016 se mění takto:

1. V části I. se body 3 až 13 zrušují.

2. Definice parametru KFppvi-2 v příloze č. 5 části A) bodu 6 zní:

KFppvi-2 [Kč] je korekce mezi platbou a přijetím denních vyrovnávacích poplatků, poplatků za měsíční a opravné vypořádání odchylek, vnitrodenních poplatků, poplatků za vyrovnávací akce a jiných poplatků týkajících se vyrovnávacích činností provozovatele přepravní soustavy za rok i-2 stanovená vztahem

3. Definice parametru VOBpppli-2 v příloze č. 5 části A) bodu 6 zní:

VOBpppli-2 [Kč] jsou plánované výnosy provozovatele přepravní soustavy za denní vyrovnávací poplatky, poplatky za měsíční a opravné vypořádání odchylek, vnitrodenní poplatky, poplatky za vyrovnávací akce a jiné poplatky týkající se vyrovnávacích činností odchylky nad povolenou toleranci a plánované výnosy za vyvažovači plyn po odečtení plateb za denní vyrovnávací poplatky, poplatky za měsíční a opravné vypořádáni odchylek, vnitrodenní poplatky, poplatky za vyrovnávací akce a jiné poplatky týkající se vyrovnávacích činnosti, které byly použity pro výpočet cen pro rok i-2,

4. Definice parametru VOBppski-2 v příloze č. 5 části A) bodu 6 zní:

VOBppski-2 [Kč] jsou skutečné výnosy provozovatele přepravní soustavy za denní vyrovnávací poplatky, poplatky za měsíční a opravné vypořádáni odchylek, vnitrodenní poplatky, poplatky za vyrovnávací akce a jiné poplatky týkající se vyrovnávacích činnosti po odečtení plateb za denní vyrovnávací poplatky, poplatky za měsíční a opravné vypořádáni odchylek, vnitrodenní poplatky, poplatky za vyrovnávací akce a jiné poplatky týkající se vyrovnávacích činností, které byly realizovány v roce i-2.

ČI. II

Cenové rozhodnutí nabývá účinnosti dnem 1. července 2016.

Předsedkyně Energetického regulačního úřadu

Ing. Alena Vitásková, v. r.